Mia-Nelle Drøschler

Skælskør Kunstforening præsenterer

MIA-NELLE DRØSCHLER

Fernisering lørdag den 17. august klokken 13.00

Kunstnerne er til stede, og der serveres et let traktement

Udstillingsperiode 17. august - 15. september 2019

Udstillingen er åben fredage, lørdage og søndage kl. 14.00 - 17.00

Ekstra åbent til Kulturel Folkefest
Fredag d. 30. august fra kl. 14.00 - 22.00 og
lørdag d. 31. august fra kl. 10.00 - 17.00

Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør
Fri entré - Alle er velkomne

Læs mere om udstillingen HER.

Mia-Nelle Drøschler

17. AUGUST – 15. SEPTEMBER 2019

Mia-Nelle Drøschler er uddannet fra Goldsmiths Fine Art i London i 2010, og har siden udstillet på gallerier og kunstinstitutioner i England, Skotland, Tyskland og Danmark. I dag har hun atelier på den gamle flyvestation i Værløse, der i dag hedder Filmstationen.

Maleri, performance, installation, tekst og tegning er omdrejningspunktet i hendes kunstpraksis, hvor hun undersøger et indre psykologisk billedrum, ofte med referencer til sin egen historie og erindringer. I mange værker stammer inspirationen fra egne drømme, som hun ser dem, når hun igen er vågen. Hun er optaget af det psykologiske, af underbevidstheden og af den kultur, der er referencer til i den indre biograf. I nogle af værkerne indgår poesien som en aktiv del, men værkerne tager nærmest altid udgangspunkt i kunstneren selv. Men det selvcentrerede forvandler sig til det kollektive i takt med, at beskueren spejler sit eget liv og følelser i værkerne.

En markant farvepalette er kendetegnet på tværs af alle medier, da det for Mia-Nelle Drøschler er tæt forbundet med de allerinderste følelser. De stærke farver går igen både i malerierne, hvor hun skildrer natur og detaljerede blomsterbilleder, men også i dem, hvor hun genbesøger steder fra sine erindringer. I et par store værker på udstillingen har hun således malet stuerne på Frederiksborg slot, hvor hendes bedsteforældre arbejdede som rengøringsfolk, og som hun derfor genkalder sig ned til de mindste detaljer i et organisk og svulstigt sansebombardement.

I Skælskør vil der være værker fra de sidste fem år, hvor det især er interessant at lægge mærke til den kunstneriske udvikling i perioden. Fra det mere enkle flademaleri og til det mere ekspressive og detaljeorienterede.