Maja Lisa Engelhardt

Skælskør Kunstforening præsenterer

MAJA LISA ENGELHARDT

Fernisering 15. august kl. 13.00

Kunstneren vil være til stede til ferniseringen
Der bydes på et let traktement samt et glas vin

Udstillingsperiode 15. august - 6. september 2015

Udstillingen er åben fredage, lørdage og søndage kl. 14.00 - 17.00
Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør

Ekstra åbent til Kulturel Folkefest
Fredag d. 28. august kl. 14.00 - 22.30
Lørdag d. 29. august kl. 10.00 - 17.00

Fri entré - Alle er velkomne

MAJA LISA ENGELHARDT

15. AUGUST - 6. SEPTEMBER 2015

Maja Lisa Engelhardt (f. 1956 på Frederiksberg) er en af vor tids allerstørste og efterspurgte billedkunstnere inden for kristen kunst. Hendes værker er primært abstrakte og inspireret af naturoplevelser. Men ind imellem aner man, på trods af de abstrakte motiver, også genkendelige fragmenter fra naturen. Hendes eget tilhørsforhold til kristendommen rækker langt ind i værkerne, der indeholder stærk religiøs symbolik.

Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (1978-1980) og har boet meget af sit liv i udlandet. Særligt i Paris, hvor hun, sammen med sin mand Peter Brandes, ejer Asger Jorns gamle hus i en forstad til Paris.

I 90’erne fik hun sin første udsmykningsopgave i en kirke. Siden er det blevet til mere end 20 udsmykninger i kirker over hele landet. Porten ind til Viborg Domkirke er for eksempel skabt af Maja Lisa Engelhardt. Det er en patineret bronzeport, som i 2012 blev afsløret af Dronning Margrethe.

Her på Vestsjælland skal man ikke længere end til Holsted Kirke i Næstved for at se en af hendes berømte altertavler – en storslået glasmosaik med motiv fra Johannes-evangeliet. Også Raklev Kirke i Kalundborg har udsmykning af Maja Lisa Engelhardt.

Maja Lisa Engelhardts kristne overbevisning fornægter sig aldrig i de opgaver, hun påtager sig. Senest da hun illustrerede værket “Bibelens største fortællinger,” der udkom i 2014. Med udgangspunkt i elementerne jord, vand, ild og luft skabte hun 57 unikke værker til at illustrere nogle af de vigtigste tekster fra både Det Gamle og Det Nye Testamente.

Maja Lisa Engelhardt er desuden repræsenteret på Statens Museum for Kunst.