Mette Hannemann og Jesper D. Lund

Fællesværk, Det lysner, Olie på lærred, 2015

Skælskør Kunstforening præsenterer

METTE HANNEMANN & JESPER D. LUND

Fernisering lørdag den 30. april klokken 13.00

Kunstneren vil være til stede til ferniseringen
Der bydes på et let traktement samt et glas vin

Udstillingsperiode 30. april – 22. maj 2016

Udstillingen er åben fredage, lørdage og søndage kl. 14.00 - 17.00
Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør

Ekstra åbent i pinsen · Alle dage 11-17

Fri entré - Alle er velkomne

Læs mere om udstillingen HER.

METTE HANNEMANN
& JESPER D. LUND

30. APRIL – 22. MAJ 2016

Mette Hannemann (1964) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og fra Danmarks Designskole. Hendes billeder kan for det meste aflæses ret naturalistisk, men hun arbejder i mange lag, og det giver dem et diffust og tåget strøg, der taler til underbevidstheden. For tiden er hun særligt inspireret af blomster og natur. Farvevalget er komplekst, men forkærligheden for ultramarinblå fornægter sig ikke. Kornblomsten er et af yndlingsmotiverne. En helt simpel blomst, et symbol på forgængelighed - men også med en farve så dyb og markant, at den varer ved, selv når den visner. Mette Hannemann arbejder også med en signaturfigur. “Pigen der hænger.” Hende kan man møde i flere værker, men altid i et ændret univers. Og alt efter hvilken sammenhæng hun bliver brugt, forandrer hendes udtryk sig.

Jesper D. Lund (1974) er autodidakt kunstmaler og har udviklet sine helt egne teknikker, som går igen i hans malerier. Hans værker har et helt særligt udtryk, og man kan godt sige, at hans motiver er arbejdet frem fra bagsiden af lærredet. De begynder som aftegninger med fugemasse direkte på det rå lærreds bagside. Men efter en overmaling træder de - nærmest som et tryk - frem som konturer og motiver på lærredets forside. Ofte lader han noget af det rå lærred stå uberørt, og det giver værkerne en helt særlig stoflighed. Som kunstner er Jesper D. Lund meget optaget af farver, materiale og teknik.

Mette Hannemann og Jesper D. Lund arbejder både hver for sig og sammen. Og selvom de har hver deres kendetegn og særegne stil, så går det alligevel på magisk vis op i en højere kunstnerisk enhed, når de to stilarter mødes i deres fællesværker. På udstillingen i Skælskør vil de både præsentere individuelle værker og fællesværker.

Til daglig driver de sammen galleriet “HannemannLund” på Værnedamsvej i København.