Carl Krull

Skælskør Kunstforening præsenterer

CARL KRULL

Udstillingsperiode 2. - 25. maj 2015

Udstillingen er åben fredage, lørdage og søndage kl. 14.00 - 17.00
Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør.

Ekstra åbent alle dage i pinsen 11.00 - 17.00

Spis Lokalt Café og Butik byder på et lille traktement til ferniseringen.

Fri entré - Alle er velkomne.

CARL KRULL

2. - 25. MAJ 2015

Han begynder helt enkelt med et hvidt stykke papir. Men ved hjælp af en blyant eller tusch arbejder Carl Krull (f. 1975) sig systematisk frem - og pludselig forvandler det man troede blot var abstrakte streger sig til de mest surrealistiske og fascinerende former, skulpturer og ansigter.

Hans motiver er på én gang meget grafiske i deres udtryk, men rummer alligevel en naturlig stoflighed. Stregerne bølger sig ind og ud mellem hinanden, som var de årringene i en overskåret træstamme. Æstetikken er i højsædet og værkerne er disciplinerede og legende lette på samme tid.

Carl Krull bor og arbejder i København. Han er kunstuddannet fra Jan Matejkos Academy of Fine Arts i Krakow i Polen og fra San Carlos Academy of Fine Arts i Mexico.

Kunsten har altid været en stor del af hans liv, og han er opvokset i en sand kunsterfamilie som søn af Hans Oldau Krull og Maria Struzik Krull. Derfor var det også naturligt, at det blev kunsten, der fangede ham - og kombineret med en god portion dygtighed har han formået at skabe sin helt egen stil og vej inden for kunsten. På trods af sin relativt unge alder, har han allerede haft mange soloudstillinger i udlandet - i Japan, USA og Frankrig. Herhjemme har han udstillet blandt andet på Kunsthal Charlottenborg og på ARoS Kunstmuseum.

Carl Krull arbejder oftest i meget store formater, og han gør en dyd ud af at arbejde improviseret og lade motiverne komme til ham undervejs i processen. Modsat mange andre kunstnere arbejder han kun med ét værk af gangen, og gør det færdigt fra start til slut. Undervejs filmer han papiret og sine hænder og laver det til små videoer, så man som tilskuer kan følge med i processen, og i hvordan de enkle streger undervejs skifter karakter, får dybde og hvordan motivet pludselig springer ud af papiret.

Se og læs mere på www.carlkrull.dk